Műköröm termékek

Az üzlethelység kialakítása

Az üzlethelység kialakítása és tisztán tartása:

uzlethelysegMind kézápoláshoz, mind lábápoláshoz 6 m2-nyi alapterületre van szükség munkahelyenként. Minimális belmagasság 2,5 m, WC és mosdó elhelyezése kötelező. A dolgozóknak öltözőszekrényt kell biztosítani. A padló és a fal 1,5m magasságig résmentes, mosható és fertőtleníthető felületűnek (padlólap, csempe, mosható festék) kell lennie. A festett falrészeket 2-3 évente (meszeltet évente) újra kell festeni.
Naponta kell takarítani; fertőtlenítőszeres vízzel felmosni, WC-t, mosdót tisztítani, szemetest üríteni, munkaasztalt letörölni. Hetente kell a bútorokat nedvesen áttörölni, fertőtleníteni. Havonta az ablakokat, ajtókat, falburkolatokat tisztítani, függönyöket mosni.

A szennyes és tiszta textíliát elkülönítve kell tárolni. A szennyest kiteregetni, szárítani nem szabad, annak szennyes tárolót kell biztosítani. A tisztítószereket zárt helyen kell tárolni. A kézmosónál legyen mindig tiszta törölköző, szappan, kézfertőtlenítő, körömkefe.

Munkahelyenként el kell helyezni egy fedeles szeméttárolót. Új vízvételi hely kialakításakor a víz minőségét be kell vizsgáltatni, amit az ÁNTSZ ellenőriz.

Világításként a legmegfelelőbb, ha az ablakokon bejövő természetes világításon túl mesterséges központi (mennyezeti) és helyi (asztali lámpa) megvilágítás is van.

A megfelelő szellőzést ablakokkal és szükség esetén gépi szellőztető berendezéssel kell biztosítani.

El kell készíteni az üzlet dohányzásról szóló belső szabályzatát, melyben meg kell határozni a dohányzásra  kijelölt helyet (lehet az utca is), és a betartásért felelős személyt.

Műkörmös honlapok
Műkörmös települések